Zupa gospodarska
Kolorowa oraz niezwykle sycąca zupa gospodarska. Wspaniale rozgrzewa w chłodne dni. Jest naszym faworytem spośród wszystkich dań jednogarnkowych. Przygotowuje się ją dosyć szybko oraz co jest dużym plusem z podanych ilości wychodzi MEGA porcja. Z pewnością starczy dla wszystkich ;)
50 dkg mięsa mielonego indyczego
1 cebula
4 ząbki czosnku
3 świeże pomidory
1 czerwona papryka
3 ogórki konserwowe
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
1 puszka czerwonej fasoli
100 ml koncentratu pomidorowego
ostra papryka, lubczyk, sól, pieprz
Obrać czosnek i cebulę, posiekać i zeszklić w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Dodać mięso. Podsmażyć. Zalać wodą i dorzucić pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Gotować wszystko do miękkości. Odsączyć z zalewy fasolę, kukurydzę, groszek i dodać do zupy włącznie z pokrojonymi w słupki ogórkami. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Pogotować jeszcze chwilę i zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem.
50 dkg mięsa mielonego indyczego
1 cebula
4 ząbki czosnku
3 świeże pomidory
1 czerwona papryka
3 ogórki konserwowe
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
1 puszka czerwonej fasoli
100 ml koncentratu pomidorowego
ostra papryka, lubczyk, sól, pieprz
Obrać czosnek i cebulę, posiekać i zeszklić w garnku, w którym będziemy gotować zupę. Dodać mięso. Podsmażyć. Zalać wodą i dorzucić pokrojone w kostkę pomidory i paprykę. Gotować wszystko do miękkości. Odsączyć z zalewy fasolę, kukurydzę, groszek i dodać do zupy włącznie z pokrojonymi w słupki ogórkami. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Pogotować jeszcze chwilę i zdjąć z ognia. Podawać z pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz