Likier krówkowy
Kremowy. Idealny na zimowe wieczory... :)
1 puszka masy krówkowej
250 ml spirytusu
250 ml mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Podgrzewamy w garnuszku mleko z kawą rozpuszczalną i cukrem waniliowym. Dodajemy masę krówkową i podgrzewamy dalej aż składniki się połączą. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do masy dodajemy spirytus i dokładnie mieszamy. Likier przelewamy do butelki i zakręcamy.
1 puszka masy krówkowej
250 ml spirytusu
250 ml mleka
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Podgrzewamy w garnuszku mleko z kawą rozpuszczalną i cukrem waniliowym. Dodajemy masę krówkową i podgrzewamy dalej aż składniki się połączą. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Do masy dodajemy spirytus i dokładnie mieszamy. Likier przelewamy do butelki i zakręcamy.
Komentarze
Prześlij komentarz