Śledzie z cebulką w oleju lnianym
Zdrowa przekąska o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych - cennych dla naszego organizmu. Polecam ją każdemu.
500 g solonych płatów śledziowych (Matias)
2 duże cebule
ok. 200 ml oleju lnianego
Płaty śledziowe moczyć w wodzie 0,5 h. Następnie zlać wodę i pokroić je na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Układać w dużym słoiku (0,9 l) na przemian warstwami, raz śledzie, raz cebulka, aż do zapełnienia. Całość zalać olejem lnianym. Słoik mocno zakręcić i odstawić do lodówki na 3 dni, żeby smaki się połączyły.
500 g solonych płatów śledziowych (Matias)
2 duże cebule
ok. 200 ml oleju lnianego
Płaty śledziowe moczyć w wodzie 0,5 h. Następnie zlać wodę i pokroić je na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Układać w dużym słoiku (0,9 l) na przemian warstwami, raz śledzie, raz cebulka, aż do zapełnienia. Całość zalać olejem lnianym. Słoik mocno zakręcić i odstawić do lodówki na 3 dni, żeby smaki się połączyły.
Komentarze
Prześlij komentarz