Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany
Krem do tortów z mascarpone i bitej śmietany - jest to przepis, z którego najczęściej korzystam przekładając torty. Krem jest wyśmienity, prosty i szybki do przygotowania. Jest stabilny, pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję. To najlepszy krem jaki znam. Polecam!
Do jego przygotowania będziecie potrzebowali:
500 ml śmietanki kremówki 30 %
500 g serka mascarpone
1 laskę wanilii
3 łyżki cukru pudru
Śmietanę i serek przekładamy do dużej miski. Dodajemy ziarenka wyciągnięte z rozkrojonej laski wanilii oraz cukier puder przesiany przez sitko. Całość miksujemy mikserem. Krem jest gotowy w chwili, gdy wszystkie składniki się połączą, a jego konsystencja zgęstnieje.
Do jego przygotowania będziecie potrzebowali:
500 ml śmietanki kremówki 30 %
500 g serka mascarpone
1 laskę wanilii
3 łyżki cukru pudru
Śmietanę i serek przekładamy do dużej miski. Dodajemy ziarenka wyciągnięte z rozkrojonej laski wanilii oraz cukier puder przesiany przez sitko. Całość miksujemy mikserem. Krem jest gotowy w chwili, gdy wszystkie składniki się połączą, a jego konsystencja zgęstnieje.
Najlepszy krem uwielbiam go, przekładam inne ciasta biszkoptowe tym kremem jest. super.
OdpowiedzUsuńTo prawda, jest super. Też za nim przepadam :)
UsuńCzy bez śmitanfixu będzie się trzymał 😊
OdpowiedzUsuńTrzyma się w sobotę robilam
UsuńTrzyma się. Nawet w proporcji 1l.smietany i 250serka, ale daje 500.
UsuńZapewniam. Po schłodzeniu jest stabilny i nie rozjeżdża się.
OdpowiedzUsuńCzy zamiast serka mascarpone mogę dodać zwykły ser w wiaderka
OdpowiedzUsuńNie próbowałam, ale na pewno to już nie będzie ten sam krem. Zmieni się nie tylko smak ale i konsystencja, bo sery z wiaderka są różne (od mazistych począwszy do zupełnie gęstych twarogowych).
Usuńrobię go często i jest pyszny, smacznego
OdpowiedzUsuńCzy ten krem jest na tyle stabilny, że można użyć go do tynkowania tortu?
OdpowiedzUsuńOczywiście. Służy również do tynkowania😉
Usuńczy śmietanę i serek miksować razem czy osobno a potem wymieszać? to sie razem ubije?
OdpowiedzUsuńUbijamy zawsze razem
UsuńCzy można prosić o jakiś przykładowy przepis z tym kremem? ☺Niestety nigdy nie robiłam tortu..
OdpowiedzUsuńRobię z tym kremem tzw malinową chmurkę , najlepiej smakuje świeży,
UsuńTeż robię malinowa chmurkę tylko właśnie ten krem mi zbyt nie wychodzi zawsze rzadki nie wiem czemu.
Usuńa ta smietana ma być ubita czy wlana prosto z kubeczka
OdpowiedzUsuńRazem ubić
UsuńDo p ptysiow najlepszy
OdpowiedzUsuńWitam.A zamiast laski wanilii to ile mam dać esencji z wanilii?
OdpowiedzUsuńDzień dobry robiłam krem wyszedł za zadki pomocy
OdpowiedzUsuńNa ten krem składniki muszą być zimne . Miksuje zawsze razem i wychodzi
UsuńJak zrobić krem czekoladowy?
Usuń