Zapiekanka szpinakowa
Zapiekanka to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i na pożywną kolację.
250 g makaronu świderki
500 g szpinaku mrożonego
200 g ulubionej wędliny
200 g serka wiejskiego
150 g żółtego sera
3 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 jajko
sól, pieprz, słodka papryka
1. Makaron gotujemy al dente. Wędlinę kroimy w grubszą kostkę. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
2. Szpinak mieszamy z serkiem wiejskim, wędliną, makaronem i rozkłóconym jajkiem. Przekładamy do natłuszczonej foremki. Posypujemy startym żółtym serem i pieczemy 30 min.
250 g makaronu świderki
500 g szpinaku mrożonego
200 g ulubionej wędliny
200 g serka wiejskiego
150 g żółtego sera
3 ząbki czosnku
1 łyżka masła
1 jajko
sól, pieprz, słodka papryka
1. Makaron gotujemy al dente. Wędlinę kroimy w grubszą kostkę. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy z ognia i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
2. Szpinak mieszamy z serkiem wiejskim, wędliną, makaronem i rozkłóconym jajkiem. Przekładamy do natłuszczonej foremki. Posypujemy startym żółtym serem i pieczemy 30 min.
Komentarze
Prześlij komentarz