Ciasto bananowo – czekoladowe
Ciasto to jest niezwykle aromatyczne i smaczne. Idealne do popołudniowej kawy. Przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu.
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
200 g margaryny
3 dojrzałe banany
1 tabliczka czekolady mlecznej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
1. Margarynę roztopić i ostudzić, a banany i czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
2. Następnie jajka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać do niej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz roztopioną margarynę i dokładnie wymieszać. Dołożyć banany i czekoladę.
3. Całość wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wstawić do piekarnika i piec ok. 50 min. Po ostudzeniu ciasto można udekorować cukrem pudrem lub lukrem.
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
4 jajka
200 g margaryny
3 dojrzałe banany
1 tabliczka czekolady mlecznej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
1. Margarynę roztopić i ostudzić, a banany i czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
2. Następnie jajka z cukrem utrzeć na puszystą masę. Dodać do niej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz roztopioną margarynę i dokładnie wymieszać. Dołożyć banany i czekoladę.
3. Całość wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, wstawić do piekarnika i piec ok. 50 min. Po ostudzeniu ciasto można udekorować cukrem pudrem lub lukrem.
Komentarze
Prześlij komentarz