Surówka z kiszonej kapusty
Tradycyjna i najlepsza surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka. Trudno sobie bez niej wyobrazić drugie danie. Pasuje praktycznie do każdego mięsa. Można ją podawać do ziemniaków, ryżu, kaszy. Jest bardzo szybka do przygotowania i niezwykle uniwersalna. Polecam.
Składniki:
500 g kiszonej kapusty
1 duża lub 2 małe marchewki
1 duże jabłko
3 łyżki oleju
sól, cukier, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę niezbyt mocno odciskamy i siekamy. Dodajemy marchewkę, umytą, oskrobaną i startą na tartce o małych oczkach, a następnie jabłko również umyte, obrane i starte na grubych oczkach. Mieszamy z kapustą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Składniki:
500 g kiszonej kapusty
1 duża lub 2 małe marchewki
1 duże jabłko
3 łyżki oleju
sól, cukier, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę niezbyt mocno odciskamy i siekamy. Dodajemy marchewkę, umytą, oskrobaną i startą na tartce o małych oczkach, a następnie jabłko również umyte, obrane i starte na grubych oczkach. Mieszamy z kapustą i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Taka jak u mamy... ;) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń