Dżem arbuzowy
Pyszny dżem o egzotycznym smaku. Zaskoczycie nim swoich domowników. Ciekawe urozmaicenie porannego śniadania. Dżem a właściwie galaretka jest bardzo prosty w przygotowaniu. Warto naszykować kilka słoiczków na zimę. Dżem z arbuza ma piękną szklistą barwę. . Najlepiej smakuje jako dodatek do gofrów i świeżego chleba.
Składniki:
2 kg miąższu z arbuza,
0,5 kg cukru,
cukier waniliowy,
sok z 1 cytryny
2 żelfixy
Przygotowanie:
Miąższ z arbuza kroimy na mniejsze kawałki oczyszczając go z pestek i blendujemy na gładko. Całość umieszczamy w płaskim rondlu, dodajemy cukier waniliowy, sok z cytryny,cukier i żelfix. Wszystko razem mieszamy i gotujemy około 5 minut. Gorące konfitury przekładamy do czystych wyparzonych słoików o pojemności około 200-250 ml zakręcamy i pozostawiamy do czasu aż wystygną.
Składniki:
2 kg miąższu z arbuza,
0,5 kg cukru,
cukier waniliowy,
sok z 1 cytryny
2 żelfixy
Przygotowanie:
Miąższ z arbuza kroimy na mniejsze kawałki oczyszczając go z pestek i blendujemy na gładko. Całość umieszczamy w płaskim rondlu, dodajemy cukier waniliowy, sok z cytryny,cukier i żelfix. Wszystko razem mieszamy i gotujemy około 5 minut. Gorące konfitury przekładamy do czystych wyparzonych słoików o pojemności około 200-250 ml zakręcamy i pozostawiamy do czasu aż wystygną.
Howdy! I just wish to give an enormous thumbs up for the good info you might have right here on this post. I can be coming back to your weblog for extra soon. online casinos
OdpowiedzUsuń