Zapiekanka z pieczarkami na bagietce
Zapiekanka z pieczarkami i żółtym serem to pyszny przysmak z dzieciństwa. Jej przyrządzenie zajmuje zaledwie kilka chwil. Śmiało zastępuje niezdrowy fast food z przydrożnej budki. A smakuje o niebo lepiej i wiemy, że wszystkie składniki są sprawdzone i świeże. Taka domowa zapiekanka może być podawana na bagietce, bułce lub jeśli ich nie mamy to po prostu na chlebie. Rewelacyjnie smakuje jako wieczorem jako ciepły, treściwy posiłek.
Składniki:
500 g pieczarek
150 g sera żółtego
1 cebulka
sól i czarny pieprz do smaku
olej do smażenia pieczarek
4 bagietki
masło
keczup
Przygotowanie:
1. Cebulę kroimy drobno w kosteczkę i przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy aż się zrumieni. Pieczarki myjemy i ścieramy na tartce o dużych oczkach. Dorzucamy do cebulki i smażymy do miękkości, a następnie solimy i doprawiamy pieprzem.
2. Bagietki przekrawamy wzdłuż, smarujemy cieniutko masłem i nakładamy łyżką ostudzony farsz. Każdą zapiekankę posypujemy startym wcześniej żółtym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 10 min. Podajemy polane keczupem. Smacznego!
Składniki:
500 g pieczarek
150 g sera żółtego
1 cebulka
sól i czarny pieprz do smaku
olej do smażenia pieczarek
4 bagietki
masło
keczup
Przygotowanie:
1. Cebulę kroimy drobno w kosteczkę i przekładamy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy aż się zrumieni. Pieczarki myjemy i ścieramy na tartce o dużych oczkach. Dorzucamy do cebulki i smażymy do miękkości, a następnie solimy i doprawiamy pieprzem.
2. Bagietki przekrawamy wzdłuż, smarujemy cieniutko masłem i nakładamy łyżką ostudzony farsz. Każdą zapiekankę posypujemy startym wcześniej żółtym serem i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 10 min. Podajemy polane keczupem. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz