Sałatka z makaronu ryżowego
Prawdziwie wiosenna kompozycja. Świeży ogórek, koperek i drobniutki makaron w kształcie ryżu dodają jej lekkości. Niezwykle delikatne zestawienie smaków. Wprost rozpływa się w ustach:) Potrawa wręcz anielska! Dacie się namówić?
250 g makaronu w kształcie ryżu
2 świeże ogórki
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 jajka
30 dag delikatnej wędliny
pęczek koperku
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 12%
sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po czym odcedzamy i studzimy. Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i razem z wędliną i ugotowanymi oraz obranymi ze skorupki jajkami kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z wody a koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, dodajemy majonez, śmietanę i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły.
250 g makaronu w kształcie ryżu
2 świeże ogórki
1 puszka kukurydzy konserwowej
3 jajka
30 dag delikatnej wędliny
pęczek koperku
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany 12%
sól, pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, po czym odcedzamy i studzimy. Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i razem z wędliną i ugotowanymi oraz obranymi ze skorupki jajkami kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z wody a koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki przekładamy do miski, dodajemy majonez, śmietanę i mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się połączyły.
Komentarze
Prześlij komentarz