Karkówka z grilla w pysznej marynacie
Pyszne aromatyczne mięsko z grilla, które cieszy się u nas ogromnym powodzeniem. Polecam!
1 kg karkówki
Marynata:
1/3 szklanki oleju
4 ząbki czosnku drobno posiekane
po 1 łyżeczce: suszonego oregano, bazylii, majeranku, ostrej papryki, słodkiej papryki, pieprzu i soli
2 łyżki pikantnego keczupu
1 łyżka ostrej musztardy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty mieszamy dokładnie w miseczce. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w 1 cm plastry. Każdy smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej całą noc. Karkówkę grillujemy po kilka minut z każdej strony i podajemy z ulubioną surówką.
1 kg karkówki
Marynata:
1/3 szklanki oleju
4 ząbki czosnku drobno posiekane
po 1 łyżeczce: suszonego oregano, bazylii, majeranku, ostrej papryki, słodkiej papryki, pieprzu i soli
2 łyżki pikantnego keczupu
1 łyżka ostrej musztardy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty mieszamy dokładnie w miseczce. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w 1 cm plastry. Każdy smarujemy z dwóch stron marynatą i układamy w misce. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej całą noc. Karkówkę grillujemy po kilka minut z każdej strony i podajemy z ulubioną surówką.
Komentarze
Prześlij komentarz