Wytrawne babeczki
Takie babeczki smakują oczywiście najlepiej na ciepło, ale świetnie sprawdzą się również na zimno jako np. drugie śniadanie zabrane ze sobą do szkoły.
Składniki:
1 ząbek czosnku
100 g sera żółtego
200 g wędzonej szynki
0,5 czerwonej papryki
2 jajka
1 łyżeczka cukru
50 ml oleju
1 szklanka mleka
sól
280 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Czosnek siekamy drobno. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Szynkę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
Całe jajka wbijamy do miski dodajemy cukier i ubijamy mikserem.Dolewamy olej i mleko. Miksujemy. Doprawiamy solą. Do tej samej miski dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie miksujemy. Na koniec dorzucamy ser, paprykę, szynkę i czosnek. Mieszamy łyżką i nakładamy do 3/4 wysokości przygotowane wcześniej papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. i pieczemy przez ok. 30 min.
Składniki:
1 ząbek czosnku
100 g sera żółtego
200 g wędzonej szynki
0,5 czerwonej papryki
2 jajka
1 łyżeczka cukru
50 ml oleju
1 szklanka mleka
sól
280 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Czosnek siekamy drobno. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Szynkę i paprykę kroimy w drobną kosteczkę.
Całe jajka wbijamy do miski dodajemy cukier i ubijamy mikserem.Dolewamy olej i mleko. Miksujemy. Doprawiamy solą. Do tej samej miski dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie miksujemy. Na koniec dorzucamy ser, paprykę, szynkę i czosnek. Mieszamy łyżką i nakładamy do 3/4 wysokości przygotowane wcześniej papilotki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. i pieczemy przez ok. 30 min.
Komentarze
Prześlij komentarz