Świderki z kurczaka na grill

Pyszne mięso z kurczaka podane w formie świderków. Najlepiej smakują podane z frytkami. Polecam.



Składniki:

1 kg piersi z kurczaka
4 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 łyżka majeranku
1 łyżka ziół prowansalskich
1 łyżka pietruszki suszonej
0,5 łyżeczki ostrej papryki
sól
pieprz


Przygotowanie:

W miseczce łączymy ze sobą wszystkie przyprawy. Mięso myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w paski i przekładamy do miski z marynatą i mieszamy dokładnie tak, aby mięso było całe pokryte przyprawami. Odstawiamy do lodówki na minimum 30 min. Przed grillowaniem mięso nakłuwamy na patyczki do szaszłyków w kształt spiralki. Grillujemy z każdej strony.

Komentarze

  1. Świetny przepis, co prawda lato się już skończyło, ale bardzo się cieszę, że w przyszłym roku już będę mogła urządzić swojego pierwszego grilla. Wszystko dzięki temu, że jakiś czas temu kupiliśmy projekt domu jednorodzinnego, który do wakacji powinien być gotowy. Nie umiem się doczekać!

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis, muszę wypróbować

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty