Surówka z młodej kapusty
To prosta, błyskawiczna wręcz i przepyszna surówka do obiadu. Dodatek musztardy nadaje jej wyrazistego charakteru. Spróbujcie.
1 główka młodej kapusty
2 marchewki
pęczek szczypiorku
2 czubate łyżki musztardy stołowej
sól, pieprz
Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę ścieramy na tarce na największych oczkach lub jeśli jest luźna szatkujemy nożem. Marchewkę ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Szczypiorek również kroimy drobno. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z sobą i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
1 główka młodej kapusty
2 marchewki
pęczek szczypiorku
2 czubate łyżki musztardy stołowej
sól, pieprz
Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę ścieramy na tarce na największych oczkach lub jeśli jest luźna szatkujemy nożem. Marchewkę ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach. Szczypiorek również kroimy drobno. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy z sobą i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz