Sałatka pieczarkowa
Świetnie się nadaje na rodzinne uroczystości. Wszyscy się nią zachwycają. Jest delikatna i smakowita. Z podanych składników wychodzi duża porcja. Zapraszam do wypróbowania :) Moim zdaniem jest to jedna z lepszych sałatek.
1 kg pieczarek
6 jajek
200 g żółtego sera
pęczek szczypiorku
3 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól
pieprz
majonez
Pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na maśle do miękkości, przyprawiamy solą i pieprzem, po czym odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kosteczkę. Podobnie postępujemy z żółtym serem i szczypiorkiem. Wszystkie składniki razem łączymy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Całość dokładnie mieszamy.
1 kg pieczarek
6 jajek
200 g żółtego sera
pęczek szczypiorku
3 ząbki czosnku
1 łyżka masła
sól
pieprz
majonez
Pieczarki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Smażymy na maśle do miękkości, przyprawiamy solą i pieprzem, po czym odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kosteczkę. Podobnie postępujemy z żółtym serem i szczypiorkiem. Wszystkie składniki razem łączymy, przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez. Całość dokładnie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz