Soczyste roladki drobiowe z farszem

Soczyste roladki z piersi kurczaka faszerowane serem żółtym, jajkiem i szczypiorkiem. Pyszne danie na codzienny obiad jak i na spotkanie rodzinne. Rewelacyjne!




Składniki:

400 g filetu z kurczaka
10 dkg sera żółtego
1 jajko ugotowane na twardo
pęczek szczypiorku
1 ząbek czosnku
2 łyżeczki majonezu

Do panierowania: 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej, pieprz, sól


Przygotowanie:

Pierś z kurczaka myjemy, suszymy, przekrawamy wzdłuż, a następnie przykrywamy folią i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy farsz. Ser żółty, jajko i czosnek ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Dodajemy posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy z majonezem. Nakładamy po jednej łyżce farszu na mięso, rozsmarowujemy i zwijamy ciasno. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, bułce tartej i smażymy na oleju po 4 min. z każdej strony.



Komentarze

  1. Ja właśnie szukałam pomysłu na niedzielny obiad. Mam kurczaka, ale chciałam zrobić go inaczej. Dam znać, jak wyszedł!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty